Als recruiter sta ik midden in de organisatie. Dat is ook precies de bedoeling. Als recruiter ben je de link tussen managers, de verschillende clusters en kandidaten. Daarom ga ik regelmatig langs op locaties. Wat gebeurt er in de clusters, hoe is het met mensen op de werkvloer? Ik interview medewerkers, ga met ze in gesprek en hoor wat er speelt. Een verpleegkundig specialist bijvoorbeeld kan ons meer vertellen over het werk om voor ons het beeld sterker te krijgen, ook voor de vacaturesteksten. Wat we zien en horen brengen we terug naar de HR-adviseurs directie. Ik denk dat wij wel deels als brug fungeren tussen de werkvloer en het hoofdkantoor. 



Dat ik de organisatie goed van binnenuit ken, helpt ook in de samenwerking met partners. Hoe beter je de organisatie kent, hoe beter je dat ook naar buiten kan laten zien. Ik neem deel aan netwerkbijeenkomsten met recruiters en HR-medewerkers van andere organisaties. En bij bijeenkomsten van Sigra zie ik ook partijen uit andere domeinen, zoals het Nova College, Philadelphia Gehandicaptenzorg en het Spaarne Gasthuis. Het is goed om met elkaar te sparren. Doel van de bijeenkomsten is om met aaneengesloten organisaties overkoepelend te werken.  



Ik ben recruiter, ik sta niet in de frontlinie, maar ook ik wil het doel van onze cliënten dichterbij brengen. Mijn bijdrage? Ik pleit voor meer waardering voor mensen die wel in de frontlinie werken.  Het zou goed zijn als iedereen van de ondersteunende diensten eens een dagje zou meelopen op de werkvloer. En ik zou het leuk vinden als er meer activiteiten zouden worden georganiseerd voor de mensen op de werkvloer, zoals een leuke pubquiz of een borrel. Als blijk van waardering. 



- Moniek, recruiter

Wat denk jij?

Deel jouw mening, jouw kijk, jouw unieke standpunt.

Upload hier jouw verhaal