Ik werk al ruim 13 jaar voor GGZ inGeest. Daarbij heb ik net als in mijn persoonlijke leven veel ontwikkelingen meegemaakt. Van cliënt in de GGZ ben ik nu ervaringsdeskundige en denk ik mee over beleid. Ik ben goed in het koppelen van kennis aan de praktijk. Vanuit mijn rol als ervaringsdeskundige denk ik na over wat er beter kan in de zorg. Hoe kan de stem van de cliënt worden meegenomen in de nieuwe koers van GGZ inGeest? Welke ontwikkelingen passen daarbij?



Neem de ontwikkeling van de beroepsgroep van ervaringsdeskundigen. De inzet van ervaringsdeskundigheid in behandelteams wordt gezien en erkend. We spelen een belangrijke rol bij de ondersteuning van cliënten in hun herstelproces. Ervaringsdeskundigen werken vanuit het cliëntenperspectief. Nu kijken we hoe we ervaringsdeskundigheid nog beter kunnen inzetten in en naast de behandeling. Dat is een interessante opgave om aan mee te werken. 



Vanuit mijn netwerk in Amsterdam en omgeving participeer ik al jaren op het gebied van herstelondersteunende zorg en ervaringsdeskundigheid. Voor de burgers wil ik mogelijkheden scheppen om te leren hoe je kan werken aan herstel. De behandeling bij GGZ inGeest is hierbij belangrijk, maar er zijn meer dingen die een cliënt kunnen helpen om meer regie en autonomie te krijgen. 



Ik geloof in een ideale wereld waarin elke cliënt ertoe doet en zijn eigen verhaal mag hebben. Herstel is voor iedereen mogelijk, niet per se in de vorm van genezen maar wel in de betekenis die je kunt geven aan je leven. Als cliënt heb ik dat gemist, ondanks alle goede intenties van hulpverleners. Daarom strijd ik voor de belangen van cliënten, zodat hun stem telt. Dan komt er ruimte voor cliënten om mee mogen doen vanuit hun eigen identiteit.



- Tim, ervaringsdeskundige

Wat denk jij?

Deel jouw mening, jouw kijk, jouw unieke standpunt.

Upload hier jouw verhaal