Elke dag is een feestje voor mij. Dat straal ik ook uit. Toen ik een paar maanden geleden als afdelingsmanager bij Westerpoort kwam werken, gaf het team aan behoefte te hebben aan iemand die positief is. Ik zit hier dan ook helemaal op mijn plek. Mijn eerste doel is om de veerkracht van het team te vergroten. Mensen in hun kracht zetten, zodat ze kunnen doen waar ze goed in zijn, dat vind ik belangrijk. En dat gaat goed. 



Maar ik ben er niet alleen voor de medewerkers, mijn deur staat ook altijd open voor cliënten. Ook voor hen wil ik zichtbaar zijn. Ik vind dat we hen meer moeten betrekken bij de zorg, luisteren naar wat ze willen, wat goed voor ze is. Het past misschien niet in mijn takenpakket, ik heb er eigenlijk geen tijd voor, maar ik doe het gewoon.



Daarnaast richt ik mij op het professionaliseren van de organisatie. We vergaderen te veel, we moeten prioriteiten stellen en voorkomen dat we ons herhalen. Ik kijk daarbij ook naar buiten. We moeten de boer op. De zorg vraagt meer dan ooit om samenwerking. Als je niet samenwerkt, ben je kwetsbaar. Waarbij we ons echt moeten realiseren dat we in de zorg geen concurrenten hebben. Zelf heb ik contact met uiteenlopende partijen waaronder wijkagenten en werkgevers.



Als GGZ inGeest staan we er bij deze partijen goed op. We mogen echt trotser zijn op wat we doen en waar we goed in zijn. En dat is specifieker dan ‘behandelen van complexe psychische problemen.’ In Westpoort zijn we bijvoorbeeld goed in het bieden van huisvesting aan cliënten. Of eigenlijk moet ik zeggen ‘tijdelijke verblijfsmogelijkheden’, want het gaat er natuurlijk om mensen waar mogelijk weer in hun vertrouwde omgeving te laten functioneren. Als GGZ inGeest zouden we echt meer aan ons imago kunnen werken. Zichtbaar zijn en naar buiten treden. Ik doe dit al. Hoe? Door elke dag weer het goede voorbeeld te geven.



- Jenny, afdelingsmanager Westerpoort

Wat denk jij?

Deel jouw mening, jouw kijk, jouw unieke standpunt.

Upload hier jouw verhaal