GGZ inGeest is de som van de inzet van al haar medewerkers. Samen maken we waar wat de organisatie betekent, daarmee creëren we haar bestaansrecht. Zelf draag ik hieraan bij door collega’s in hun kracht te zetten. Ik voel me als afdelingsmanager bij FACT heel betrokken bij mijn collega's. Elke keer ervaar ik het belang van mijn werk, ook en juist als het wat minder goed gaat met iemand. Zoals die keer dat een collega in haar privéleven klap na klap kreeg en het haar te veel werd. Ze voelde het als falen, omdat ze het gevoel had haar cliënten en collega's in de steek te laten. Maar ze moest pas op de plaats maken om haar eigen herstel te bevorderen. Zoals ze zelf zo mooi aangaf: hoe kan ik voor anderen zorgen als ik niet voor mezelf zorg? We hebben vervolgens steeds samen gekeken welke volgende stap zij in haar situatie kon zetten.   



Wat mij betreft geldt dat net zo goed voor ons als organisatie: hoe kunnen we voor cliënten zorgen als we niet voor onze medewerkers zorgen? Elke situatie is weer anders en het blijft dan ook een uitdaging om steeds weer een passende oplossing te vinden voor de uitdagingen die zich voordoen. De oplossing die je in het begin bedenkt, kan een dag of een week later al minder goed passen. Situaties zijn veranderlijk, dat is bij cliënten zo en bij collega’s net zo zeer. Het vraagt maatwerk en samenwerking om een positieve bijdrage te leveren aan het herstel van iemand.  



Samenwerking is ook cruciaal als het gaat om onze zorg voor cliënten. Ik zie geregeld de worsteling bij collega's om de juiste zorg op het juiste moment te organiseren. Wij zijn maar een puzzelstukje in het geheel en hebben andere puzzelstukjes nodig om de hele puzzel te leggen. We moeten beter gaan denken en handelen vanuit die complete puzzel. Dat lukt alleen samen met onze partners. Want als wij die puzzel al niet eens overzien, dan kunnen we dat toch ook niet van onze cliënten verwachten?  



MIjn wens is dat we blijven werken aan het versterken van ons eigen puzzelstukje en van de puzzel als geheel. Wat mij betreft is het belangrijkste daarbij om te blijven investeren in onze professionals. Daarnaast is het belangrijk goede afspraken maken met onze partners, zodat we die puzzel gezamenlijk leggen. En wie weet werken we dan straks wel niet meer bij GGZ inGeest, maar bij GGZ Amsterdam of GGZ Nederland…



- Bob, afdelingsmanager FACT

Wat denk jij?

Deel jouw mening, jouw kijk, jouw unieke standpunt.

Upload hier jouw verhaal